Alcoholpercentage 12%, prijs €4,99 bij de Emté. De müller thurgau is een druivenras ontwikkeld door Dr. Müller die in het Zwiterse kanton Thurgau was geboren, vandaar de naam. Het is een kruising tussen de riesling en de sylvaner. En kennelijk maken ze er in het uiterste noorden van Italië ook wijn van. Eventjes lijkt het alsof deze houtrijping heeft gehad, maar daarvan is geen melding op het etiket. In eerste instantie krijg in indrukken die sterk op die van chardonnay lijken: een botertje, wat citroen en een heel klein zoetje. Of het nu komt omdat dit een wijn is uit 2007 of omdat het de karakteristieken van de müller thurgau zijn, durf ik nog niet te zeggen, maar het smaakt als een volwassen wijn. Ook komt de smaak van iets benzine-achtigs door. De kleur is uiteraard iets donkerder dan die van een jonge wijn, maar de nog sterk aanwezige zuren doen absoluut niet vermoeden met een wat oudere wijn te maken te hebben. Wanneer de wijn langer in contact met zuurstof is geweest, lijken de zoete elementen wat beter naar voren te komen: appel en meloen. Ik was bang dat deze wijn zijn frisheid verloren zou hebben, maar daar was geen sprake van. Een heerlijk volwassen en complexe wijn, ik wist niet eens dat dat ook mogelijk is bij wit.
Canaletto Trentino DOC Müller Thurgau 2007
Alcoholpercentage 12%, prijs €4,99 bij de Emté. De müller thurgau is een druivenras ontwikkeld door Dr. Müller die in het Zwiterse kanton Thurgau was geboren, vandaar de naam. Het is een kruising tussen de riesling en de sylvaner. En kennelijk maken ze er in het uiterste noorden van Italië ook wijn van. Eventjes lijkt het alsof deze houtrijping heeft gehad, maar daarvan is geen melding op het etiket. In eerste instantie krijg in indrukken die sterk op die van chardonnay lijken: een botertje, wat citroen en een heel klein zoetje. Of het nu komt omdat dit een wijn is uit 2007 of omdat het de karakteristieken van de müller thurgau zijn, durf ik nog niet te zeggen, maar het smaakt als een volwassen wijn. Ook komt de smaak van iets benzine-achtigs door. De kleur is uiteraard iets donkerder dan die van een jonge wijn, maar de nog sterk aanwezige zuren doen absoluut niet vermoeden met een wat oudere wijn te maken te hebben. Wanneer de wijn langer in contact met zuurstof is geweest, lijken de zoete elementen wat beter naar voren te komen: appel en meloen. Ik was bang dat deze wijn zijn frisheid verloren zou hebben, maar daar was geen sprake van. Een heerlijk volwassen en complexe wijn, ik wist niet eens dat dat ook mogelijk is bij wit.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten